28 Eylül 2006 Perşembe

........... Dudayev Şehit



Çeçen İçkerya Cmhuriyeti kuruca Başkanı Dudayev, Şehit edildi.
27 Ekim 1991′de yapılan seçimlerde %85 oranında aldığı oyla ÇİC Cumhurbaşkanlığı’na seçildi. Onun öncülüğünde başlayan Çeçenistan İstiklal Savaşı Çeçenistan'ın bağımsızlığı ile sonuçlandı.

Rusya, 11 Aralık 1994′te Çeçenistan'ı işgal edince tekrar bağımsızlık mücadelesinin başına geçen Dudayev, “Son Çeçen canını vermeden Ruslar ülkemize hakim olamaz" diyerek, halkına topyekün cihad çağrısında bulundu.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, iç mekan
Düşman Rusya ordusunun defalarca suikast girişiminde bulunduğu Cahar Dudayev 21 Nisan 1996′da arabasına atılan bir füzeyle şehid edildi.


Esir düşman askerlerini “bunlar daha çocuk” diyerek

annelerine teslim eden bu asil önder, ”Şerefsizce bir hayatı yaşamaktansa şereflice bir ölümü tercih ederim.” diyordu.
...............







Posted by Picasa ....................






1. Çeçenistan savaşı sırasında umutsuz Çeçen halkının umutlarını yeşerten direncini arttıran ve bu nedenle efsane haline gelen Devlet Başkanı Şehid Cahar Dudayev, emrindeki birliklerle Rus ordusuna ağır kayıplar verdirmişti.

Ruslar'ın pek çok kez suikast girişiminde bulunduğu Şehid Dudayev, tüm girişimlerden kurtulmayı başarmıştı. Ancak Ruslar son girişimlerinde ABD ile de işbirliği yaparak Dudayevi şehid ettiler. Şehid Dudayev'i uydu yoluyla takip eden Rus istihbaratı bir toplantı sonrası Şehid Dudayevi uzaktan atılan bir roketle şehid etti. 11 yıl aradan sonra Amerikan milli savunma ajansi dergisi tarafından yayınlanan bu fotoğraf suikast anını gösteriyor.
Fotoğrafta bir arabanın yanında uydu telefonuyla konuşma yaparken görülen Şehid Dudayev, kendisini şehid eden rokete bakıyor. Eski bir pilot olan Şehid Dudayev'in bu resmi de kendisini şehid eden roket tarafından çekildi.




www.tevhidhaber.com


...........................


Dudayev'e telefonu kim verdi?





Perşembe, 13 Ağustos 2009 13:31

Çeçenlerin efsanevi lideri Cahar Dudayev’in öldürülmesinin arkasında çarpıcı bir isim olduğu iddia edildi. Gazeteci-Yazar Ali Kuzu’nun “Safari Operasyonu” adlı kitabında yer alan iddiaya göre, Dudayev’in etkisiz hale getirilmesi için ABD, Rus istihbaratı ile bu servislere yardım ettiği iddia edilen MİT ortak çalışma yürüttü. Bu amaca ulaşmak için ABD’den getirilen NEC marka uydu telefonunun Çeçen lidere ulaştırılması gerekiyordu. Bu iş için de zamanın Başbakanı Necmettin Erbakan oyuna getirildi. Türk Başbakan, kurulan kumpastan habersiz bir şekilde Çeçen lidere İmmarsat-M uydu telefonunu armağan etti. İstenilen kişiye ulaştırılması ile aktif hale gelen telefonun, Marryland eyaletindeki Signet Süper Computer merkezi tarafından 24 saatlik izleme süreci başlatıldı. Bu süreç sonunda Cahar Dudayev bir Rus uçağı tarafından füze ile vurularak öldürüldü.

Hiç yorum yok:

memleket; Kar gibi bem beyaz kefen giymiş - Deprem 2

Ülkeme kar yağdı sevindik... Beyazlara büründü gelinlik, sandık meğer memleket; Kar gibi bem beyaz kefen giymiş bilemedik.. ... Umulur ki Ak...