5 Ocak 2019 Cumartesi

Şehid; çıkar yüce seferlere


Güneş; Kına yakmış ellere
Şehid; çıkar yüce seferlere

Kara toprak, üstüne yağmış kar
Akdan ak yürekli misafirin var

İncitme, kuzumu sar sine ne sar
Millet için hazır, nice yiğitler var

Elbet, düşlerdi nice nazlı yar
Bedeli; kanın. Vatan; sana yar

Ahimesud/ 5 Ocak 2019



Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, ayakta ve açık hava

Iğdır’ın Aralık ilçesindeki PKK’nın hain saldırısında şehit olan askerimiz..
Piyade Uzman Onbaşı Ahmet Furkan Köse, şehit oldu.


Bülent Aydın Hudut Karakol Komutanlığı Lego 8 Kule bölgesinde saat 02.30 sıralarındaki yaya devriye görevi sırasında Gaziantep doğumlu olan Piyade Uzman Onbaşı Ahmet Furkan Köse, şehit oldu.



IĞDIR’ın Aralık ilçesine bağlı, İran sınırında bulunan Şehit Bülent Aydın Karakolu’na PKK’lı teröristler sabaha karşı roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı, 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.
Valilikten açıklama:

 "İlimiz Aralık ilçesi Emince köyü İran sınır hattı bölgesinde 4 Ocak 2019 Cuma günü saat 02.30 sıralarında, Bülent Aydın Hudut Karakol Komutanlığında yaya devriye görevi icra eden 10 kişilik Hudut Özel Harekat Komando koluna sınır hattında bulunan modüler beton duvar üzerinden ülkemize sızan 8-10 kişi oldukları tahmin edilen bölücü mensuplarınca roketatar, el bombası ve uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucunda 1 askerimiz şehit olmuş, 2 askerimiz ise yaralanmıştır.
.....

 Sabah yapılan olay yeri incelemesinde sazlık alanda bir teröristin öldürüldüğü ve en az 2'sinin de yaralı olarak diğer teröristlerce İran tarafına taşındığı düşünülmektedir"

Enişte vahşetinden kurtuldu, şehit düştü!

Kısa bir süre öncede Eniştesi Ailesinden 3 kişiyi Katletmiş Onları yeni toprağa verip görev yerine gitmiş

Gaziantep'te eniştesinin silahlı saldırısında anne, baba ve ablasını kaybeden Uzman Çavuş Ahmet Furkan Köse'nin, olaydan 3 gün önce göreve başlaması sayesinde bu saldırıdan kurtulduğu ortaya çıktı. Köse, bu olaydan 7 ay sonra görev yaptığı İran sınırında teröristlerin saldırısı sonucu şehit düştü.






Iğdır'ın Aralık ilçesinin İran sınırındaki Şehit Bülent Aydın Hudut Karakolu'nda görev yaparken, PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Ahmet Furkan Köse'nin dedesi ÖKKEŞ KÖSE
3 GÜN ÖNCE KÖYE GELİP, ZEYTİN TOPLAMIŞ
Şehid, Ahmet Furkan Köse,  3 gün önce memleketine gelip ve zeytin topladıktan sonra tekrar görevine dönmüş..
Åžehidin cenazesi memleketi Gaziantep'e getirildi
ŞAİRİN Yeri Necati ÇAVDAR

memleket; Kar gibi bem beyaz kefen giymiş - Deprem 2

Ülkeme kar yağdı sevindik... Beyazlara büründü gelinlik, sandık meğer memleket; Kar gibi bem beyaz kefen giymiş bilemedik.. ... Umulur ki Ak...