14 Aralık 2020 Pazartesi

Bir "Alim". potresi


Malumat değil
İlmi hasiyet gerek
Bu hasiyete sahip
Bir "Alim". potresi



ŞAİRİN Yeri Necati ÇAVDAR


14 Aralık 2015 
Herkese Açık ile paylaşılıyor
Herkese Açık
Malumat değil
İlmi hasiyet gerek
Bu hasiyete sahip
Bir "Alim". potresi
Hangisi Haklı Çıktı?
Cevdet Said Suriyeli bir alim.Suriye rejimi tarafından yıllarca zindanlara hapis edildi. Müdderris (prof) olmasına rağmen ders vermesi engellendi. Kitapları üniversitelerde ders kitabı olarak okutulurken O, Suriyenin Golan bölgesinde arıcılık yapıp bal satarak hayattını sürdürdü. Suriye iç savaşı çıkınca kardeşi, Esad'ın askerileri tarafından öldürüldü. Türkiyeye sığındı. Kin güdüp Suriye'de "haydi savaşın!" demedi. Savaşın ilkellik olduğunu sadece silah tücarlarının kazandığını söyledi. Aynı sözü İran devrimi olup İran ve Irak savaşı devam ederken, davet edildiği Tahran'daki konuşmasında "masum kanı aktıkça sizin devriminizde İslam'ı aramak yanlış olur. İslam'ı bilmiyorsunuz" diye haykırdı. Esad yönetimine bundan on yıl önce Cevdet Said'den destek fetvası almak için dünyayı teklif etmesine rağmen kabul etmedi.Halkı yönetime kat ondan sonra seninle görüşeyim dedi.Adil ol dedi.
Türkiyede yaşıyor ancak şu andaki durumundan hiç haberdar değilim.Kitaplarını yazılarını önceden okumuştum. Elinde silah, Suriye müslümanlarının bir mirasına bu da " saldırın" deseydi her halde bu alim TV'lerin baş konuğu olurdu. Her tülü silaha ve savaşa karşı olduğu için Hayreddin Hoca onu eliştirmişti. Ancak o sürekli sabırı tavsiye etti. Sizi yok edecek güce karşı savaşıp kendinizi yok etmeyin dedi. Herşey ortada ( http://www.haksozhaber.net/zalimin-ekmegine-yag-suren-bir...)

Hiç yorum yok:

memleket; Kar gibi bem beyaz kefen giymiş - Deprem 2

Ülkeme kar yağdı sevindik... Beyazlara büründü gelinlik, sandık meğer memleket; Kar gibi bem beyaz kefen giymiş bilemedik.. ... Umulur ki Ak...